Du er her: 
torsdag24maj2018

Højskoleudflugt til Børglum kloster

torsdag24maj2018 kl. 08:00 - 17:30

Højskoleudflugten går i år til Børglum Kloster, der byder på mangeforskellige oplevelser og udstillinger.

Vi starter som vanligt fra Ellevang Kirke kl. 8 og kørermod nord. Vi finder et passende sted undervejs, hvor vi kan drikke en kop medbragt formiddagskaffe og spise et rundstykke. Når vi ankommer til Børglum får vi en rundvisning, og efter vi har spist madpakker i munkestuen, er der tid på egen hånd, indtil vi samles og drikker kaffe i Café Vognporten kl. 14.30.

Der er forskelligt at opleve på Børglum Kloster: En permanent udstilling om frihedskæmperen Kaptajn Christian Michael Rottbøll. Man følger en del af hans liv over Berlin, Argentina og Finland indtil hans død i frihedskampen den 26. september 1942. En permanent kjoleudstilling om ”Kunsten at klædesig”. Højhalset, nedringet, lang eller kort? Udstillingen viser kvindemode gennem et helt århundrede. Denne sommers kunstudstilling på Børglum Klosterer ved kunstnerne Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen. Deres værker er udstillede i den nyrenoverede hestestald.

Ud over udstillingerne kan broderiinteresserede nydeden fantastiske kopi af Bayeuxtapetet – også kaldet”Verdens ældste Tegneserie”. Børglum klosters kirkerum tiltrækker sig også besøgende. Kirken bruges stadig til søndagsgudstjenester og mange koncerter.

Endelig er der en spændende butik og en urtehave,hvor vi kan studere munkenes urter og se et mindesmærkefor Kaptajn Christian Michael Rottbøll og ikke mindst Café Vognporten, hvor vi slutter vores besøg af med kaffe og dagens chokoladekage.

Vi forventes at være hjemme senest kl. 17.30.

Øl, vand, formiddagskaffe og eftermiddagskaffe er inkluderet i prisen, der i år er på 150 kr. (beløbet bedesbetalt i aftalte penge i bussen).

Tilmelding til kirkekontoret på tlf. 86 21 28 09.

www.boerglumkloster.dk

Pia Elisabeth Pedersen